LESSON4
Part 1●料理のメニュー
鶏肉料理
chicken dishes
豚肉料理
pork dishes
牛肉料理
beef dishes
お米料理
rice dishes
鍋料理
hot pot dishes
焼き物料理
grilled dishes
煮物料理
simmered dishes
smoked dishes
家庭料理
home-cooked meals
fried foods / sautéed foods
揚げ物
deep-fried foods
串焼き
grilled skewers
前菜
appetizers / hors d’oeuvres
主菜
main dishes / entrées
デザート
desserts
カロリーひかえ目の
low-calorie
糖分ひかえ目の
low-sugar
塩分ひかえ目の
low-salt
Part 2●各国の食べ物
おにぎり (日本)
rice ball (Japan)
巻き寿司 (日本)
sushi roll (Japan)
あんこ (日本)
sweet red bean paste (Japan)
~丼 (日本)
~ rice bowl (Japan)
ラーメン (中国)
ramen (China)
まんじゅう (中国)
steamed bun (China)
ナン (インド)
naan (India)
フォー (ベトナム)
pho (Vietnam)
タコス (メキシコ)
taco (Mexico)
フォンデュー (スイス)
fondue (Switzerland)
クレープ (フランス)
crêpe (France)